Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 20 16 0 4 48
2 Skånekurd FF 20 13 2 5 41
3 Torna Hällestads IF 20 12 4 4 40
4 Türk Anadolu FF 20 12 1 7 37
5 Korpföreningen Malmö Fotboll 20 10 5 5 35
6 Arlövs BI 20 8 2 10 26
7 Kyrkheddinge IF 20 7 5 8 26
8 KSF Srbija Malmö 20 7 4 9 25
9 Heleneholms SK 20 6 2 12 20
10 Dalby GIF 20 4 3 13 15
11 FC Möllan 20 0 2 18 2

Match

Kyrkheddinge IF

0 - 2
Staffansvallen,Staffanstorp
11 september 2014
19:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Kyrkheddinge IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Gustav, Alfons, Martin N, Adam – Maksym, Majed, Linus, Danne – Jimmy, Henke

Avbytare var Joel J som kom in efter 37 min som anfallare och spelade där tills dryga kvarten kvar då han avslutade matchen som innermittfältare och Christian, Vasilis och Hkmat som alla spelade de sista 35 minuterna som vänsteryttermittfältare, innermittfältare resp. anfallare.

Om det fanns en del nerver inblandade när matchen började, vilket bör ha varit fallet eftersom en seger innebar säkrad serieseger, så löstes nog nervknutarna upp en hel del när vi gjorde mål redan efter 40 sekunder. Det var Majed som vann en närkamp på mittfältet och frispelade Danne som gjorde ett bra avslut ur lite halvdålig vinkel. Redan här visade Kyrkheddinge upp lite av den dåliga kommunikation i backlinjen som skulle ge oss så oerhört stora ytor att spela på på ”sista tredjedelen” under i stort sett hela matchen.

Vi skapade sedan jättelägen att utöka vår ledning så tätt att referenten hade svårt att hänga med i sina anteckningar. I 5:e, två gånger i 13:e,18:e och 23:e min skapade vi lägen som alla var av den karaktären att de åtminstone borde resultera i ett mål 2 gånger av 3 men mirakulöst nog gjorde inget av dem det. Kyrkheddinge var dock inte helt ofarliga utan spelade sig i 15:e min fram till ett friläge men avslutet blev ganska tamt vilket hjälpte Mikael att göra en bra räddning.

I den 31:a min hade Kyrkheddinge ett ännu bättre läge och av alla missade jätteklara målchanser som präglade den här matchen så var detta ändå det allra värsta. En av deras spelare lyckades runda Mikael och var på väg att rulla in bollen i ett till synes helt tillspillogivet mål. Fullständigt ensam som han var tog han det dock en liten aning för lugnt och Alfons kom från ingenstans och täckte ut bollen när den hade några decimeter kvar till mållinjen.

Och det kan nog sägas vara nu som matchen trots att det var så lång tid kvar avgjordes. Bara 2 minuter efter Kyrkheddingens fullkomligt otroliga miss är det nämligen istället vi som gör 2-0 när Maksym frispelar Linus som lika snyggt som enkelt lägger in bollen, inte jättehårt men välplacerat, vid den bortre stolpen. Ett typiskt Anders Folkesson-mål skulle man kunna säga till er som kommer ihåg den forne, nåja tidigare då, storskytten i vårt lag.
Efter 2-0-målet hade vi ytterligare ett par, men alltså resultatlösa, jättelägen att ”måla”.

Var det någon gång under matchen som det var lite svajigt och man inte kände att vi hade matchen i en säker hand så var det väl första kvarten i andra halvlek. De fick också under denna period till två bra skottlägen där Mikael fick göra två ingripanden, vid det första krävdes det ingen jättetalang för att rädda det rätt hårda men dåligt riktade skottet men det andra satte Mikael på ett betydligt större prov – ett prov som han klarade med glans och visade varför han nu är ända nere i 0,5 insläppta mål/match eller, vilket ju låter än mer fantastiskt, i genomsnitt bara ett insläppt mål var tredje timme.

Efter en kvart av bättre försvarsspel hos Kyrkheddinge återkom det ganska oorganiserade dito igen. Att vi nu på nytt radade upp den ena klara målchansen efter den andra berodde dock inte bara på svagheter hos våra motståndare. Vi spelade ett bra och fantasirikt anfallsspel med flera riktigt fina anfall.. Avsluten var dock precis lika bedrövligt dåliga som under matchens inledning. Kanske hade vi trots allt lyckats få in ännu ett mål om vi fått den straff som vi nog borde ha fått i den 60:e min när en fri Hkmat stoppades med ojusta medel.

När vi gick in i den sista kvarten kändes vår seger faktiskt väldigt säker. Kyrkheddingespelarna verkade lite uppgivna även om de i den 78:e min fick till en ganska bra målchans men som så oändligt många andra i den här matchen missades också den.

Resultatet var som säkert framgått ”med råge rättvist”. Kyrkheddinge hade några riktigt rejäla chanser men vi hade så väldigt många fler och var över huvud taget det klart bästa laget.

Statistik: Hörnor: 3-6 Avslut på mål: 11-3 Avslut på mål: 11-5

Medan de ohämmade segervrålen efter slutsignalen från våra spelare ekade nu när seriesegern var ett definitivt faktum gick telefonerna varma. Många som satt hemma och höll tummarna hade beställt ständiga uppdateringar av vad som hände. Till den kategorin hörde knappast den Skånekurdledare som ringde 2 min före slutsignalen och fick beskedet ”jag är ledsen – ibland får man ljuga – men vi leder med 2-0 med en minut kvar” varpå det efter några sekunders tystnad kom ett ”grattis”.

Den oförställda och ohämmade glädjen fortsatte naturligtvis i omklädningsrummet, för dagen till tonerna av ”Staten och kapitalet” och i det läget var det skönt att vi hade med oss en alert 78-årig styrelseledamot som på ett förnämligt sätt återställde omklädningsrummet i ett respektabelt skick.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Daniel Svensson 1 1 0 0 0 0
Majed Mahdi 1 0 1 1 0 0
Maksym Romanko 1 0 1 0 0 0
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Alfons Jansson Ask 1 0 0 0 0 0
Christian Thuresson 1 0 0 0 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Hkmat Al-Hedr 1 0 0 0 0 0
Jimmy El-Jaleb 1 0 0 0 0 0
Joel Jerrhag 1 0 0 1 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Vasielios Balaouras 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 23 maj 2014, 19:00 AIF Barrikaden - Kyrkheddinge IF 4 - 1